Quantcast
Channel: Evenimente
Viewing all 2652 articles
Browse latest View live

Orașul durabil (ed. 1) / 30 martie 2018, București

$
0
0

Ambasada Franței în România, în parteneriat cu Business France și Camera franceză de Comerț și Industrie din România (CCIFER) lansează concursul

Orașul durabil (ed. 1)

București

30 martie 2018

Concursul este deschis tuturor comunităților – județe, municipii, orașe, comune – care premiază inițiativele inovatoare din domeniul dezvoltării sustenabile.

Pentru această primă ediție a concursului, Ambasada Franței în România și partenerii săi invită toate autoritățile locale din România să trimită, înainte de 30 martie 2018, proiectele deja finalizate sau în curs de finalizare, care ilustrează un pas important în dezvoltarea durabilă a comunității lor.

Proiectele câștigătoare vor fi selectate de un juriu format din experți independenți și vor câștiga o excursie de studiu într-o comunitate de referință parteneră din Franța pentru a vedea alte exemple inovatoare în ceea ce privește dezvoltarea durabilă a comunităților.

Acest concurs își propune să pună în valoare inițiativele pozitive ale colectivităților locale din România și să le recompenseze pe cele mai implicate în dezvoltarea durabilă și în lupta împotriva schimbărilor climatice pentru acțiunile lor în domeniile cheie care se circumscriu „orașului durabil”:
1) apă, canalizare și gestionarea deșeurilor;
2) mobilitate urbană;
3) eficiență energetică;
4) valorificarea construcțiilor și reabilitarea patrimoniului.

Proiectele prezentate trebuie să se înscrie într-o viziune puternică asupra durabilității, care să permită, pe termen lung, concilierea exigențelor legate de mediul înconjurător și a celor de dezvoltare economică și socială. Juriul va evalua inițiativele locale și bunele practici care au permis o mai bună adaptare la schimbările climatice și au avut un impact pozitiv asupra calității vieții populației.

Dosarul de candidatură va trebui să cuprindă
– formularul de candidatură (în limba franceză sau în limba română);
– o prezentare a colectivității locale (în limba franceză sau în limba română);
– o prezentare detaliată a proiectului (în limba franceză sau în limba română);
– un buget detaliat al proiectului.

O colectivitate locală poate depune mai multe dosare de candidatură cu condiția ca acestea să se refere la categorii tematice diferite ale concursului. Formularul de candidatură, precum și alte detalii, pot fi obținute de la Estelle Ribes (estelle.ribes@diplomatie.gouv.fr) sau de la Andreea Pâlcu (andreea.palcu@diplomatie.gouv.fr).

De asemenea, această inițiativă, implementată deja de ambasadele Franței din Bulgaria și Polonia, își propune să sensibilizeze actorii regionali cu privire la politicile de dezvoltare urbane, să pună în valoare expertiza franceză și să confere o nouă dinamică acțiunilor de cooperare descentralizată franco-române.


Discuții pe marginea legii falimentului persoanei fizice / 26 ianuarie 2018, București

$
0
0

Baroul București, în derularea programului de pregătire profesională continuă pe care îl pune la dispoziție gratuit avocaților, organizează cursul

Discuții pe marginea legii falimentului persoanei fizice

București, Baroul București, Sala de Festivități “Avocat Flavius Teodosiu”, etaj VI

26 ianuarie 2018, 15:00-17:00

Acreditare INPPA: 5 ore de formare profesională

Lectori
consilier avocat dr. Vasile NEMEȘ;
avocat practician în insolvență Cristina IENCIU-DRAGOȘ.

Înscrierea la curs se realizează prin intermediul aplicației on line de pe site-ul Baroului București, în limita locurilor disponibile.

PRIA Competition / 27 februarie 2018, București

$
0
0

PRIAevents în parteneriat cu Consiliul Concurenței organizeaza conferința

PRIA Competition

București, hotel Radisson Blu București, sala Atlas

27 februarie 2018, 9:30

Bogdan CHIRIȚOIU, președintele Consiliului Concurenței participă la conferința PRIA Competition, cel mai important eveniment dedicat concurenței, organizat de PRIAevents, în parteneriat cu Consiliul Concurenței, în data de 27 Februarie 2018, începând cu ora 9:30, la hotel Radisson Blu București, sala Atlas.

Toate sectoarele economiei sunt direct interesate – financiar – bancar, asigurări, retail sănătate și farmaceutice, energie, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie și nu numai.

Acest eveniment important este de interes pentru top manageri – președinti, directori generali, antreprenori, directori de dezvoltare, directori de strategie, directori de operațiuni, directori juridici, consilieri juridici și avocați, dar și pentru asociații profesionale, camere de comerț, ambasade, consultanți, investitori, economiști, profesori și jurnaliști.

Piețele nu funcționează întotdeauna efficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru functionarea slabă a sectorului și să se recomande diverse politici sau actiuni pentru rezolvarea problemelor.

În acest context, PRIA Conferences și Consiliul Concurenței vă invită, ca la fiecare început de an, să participați la primul eveniment complex și complet dedicat concurenței din fiecare an.

În cadrul conferinței PRIA Competition veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz ale celor mai importante investigații de concurență ale acestui an.

Alături de Bogdan CHIRIȚOIU, lectorii invitați sunt:
Marcel Bogdan PANDELICĂ – Președinte, ANPC;
Bogdan PUȘCAȘ – Președinte, ANAP;
Dragos ANASTASIU – Președinte, AHK Romania;
Alina VLĂDOIANU – Vicereședinte, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR);
Cristian ERBAȘU – Președinte, Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC);
avocati, reprezentanti asociații farma, reprezentanti BNR si ARB.
Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences, va modera conferința.

Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de poziție dominantă a companiilor in sectorul lor de activitate, a fuziunilor si achizițiilor, a concurenței neloiale.

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejați de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar si persoanele fizice.

În cadrul conferinței PRIA Competition veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz ale celor mai importante investigații de concurență ale acestui an.

Participă la conferința PRIA Competition să analizăm împreună noutățile legislative în domeniul concurenței, dar și să aflăm de când vor intra acestea în vigoare. Întâlnește cei mai importanți reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei şi ai altor autorităţi ale statului, reprezentanţi ai Camerelor de Comerţ si ambasadelor, reprezentanţi din domeniul energetic, retail, telecom, piaţa media, sectorul de construcții și real estate, de IT&C, sectorul financiar bancar, piaţa farmaceutică, transport și logistică, turism, precum şi ai mass-mediei.

Veți putea face schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleși subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfăsurați.

Printre temele abordate în cadrul conferinței se vor regăsi
Noutăți legislative în ceea ce privește concurența. Ce s-a modificat în decursul lui 2017 și ce modificari se preconizează pentru 2018 în România? Dar în UE si la nivel internațional?; Concurenţa ca și mecanism vital pentru buna funcționare a economiei noastre; Care au fost cele mai dinamice sectoare din punct de vedere al concurenței? Unde au fost aplicate cele mai multe sancțiuni? Ce sector a avut cele mai multe investigații?; Ce trebuie să știe companiile pentru a evita amenzile Consiliului Concurenței? Ce ar trebui să se știe atunci când se cumpară o companie? Atunci cand se stabilesc prețurile? Atunci cand fuzionează cu o altă companie? Atunci cand discută cu acele companii care fac parte din același segment de piață?; Concurenţa în sectoarele esențiale ale economiei românești: financiar – bancar, asigurări, retail sănătate și farmaceutice, energie, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie și nu numai. Concurența și IMM-urile ? Ce trebuie să știe antreprenorii ? Concurența și achizițiile publice. Cum colaborează cele 2 instituții? Concurența și protecția consumatorului. Cum se îmbină activitatea celor 2 instituții spre a proteja consumatorul ? Care este rolul consultanților pentru creșterea culturii concurențiale în mediul de afaceri? Companiile de stat – ce reglementări are Consiliul Concurenței pentru acestea? Care sunt sugestiile mediului de afaceri, ale ambasadelor și ale camerelor de comerț? Recomandări de buna practică, concluzii și propuneri pentru a avea un an concurențial bun în 2018

Conferinţele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Competition şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe http://priaevents.ro/pria-competition-2018/.

Despre PRIAevents
PRIAevents – experţii tăi în evenimente! Noi aducem informaţii de ultimă oră şi trend-uri în business prin intermediul conferinţelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium pentru zona de business va găsi cele mai bune metode pentru a vă garanta ROI şi pentru a croi un eveniment special pentru dvs.

Dezbatem cele mai fierbinţi teme, aducem cei mai importanţi speakeri, reunim în audienţă participanţi care corespund cu target-ul tău.Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi: raluca.voivozeau@priaevents.ro / 0744 584 661.

Simpozionul Național Alexandru Papiu Ilarian / 23 ianuarie 2018, Târgu Mureș

$
0
0

Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative, din cadrul Universității „Petru Maior” din Tîrgu Mureș, organizează

Simpozionul Național Alexandru Papiu Ilarian

Târgu Mureș

23 ianuarie 2018, 14:00

Evenimentul cuprinde o serie de momente de celebrare, respectiv: Inaugurarea sălii de pledoarii juridice sub denumirea „Alexandru Papiu Ilarian”; inaugurarea și dezvelirea bustului lui „Alexandru Papiu Ilarian” donat de Asociația Culturală „Alexandru Papiu Ilarian”; lansarea unui nou volum din Revista Tezaur și a volumului „Viața, operele și ideile lui Georgiu Șincai”; preluarea mesajelor din partea oricărui participant pentru a fi depuse în Ștăcula Vremii (cutia timpului) și date publicității după trecerea a 100 ani; expoziție de filatelie și de carte dedicate personalității lui Alexandru Papiu Ilarian.

Agenda
14:00: Cuvânt de deschidere
– conferențiar dr. Daniela Ștefănescu, Decanul Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative
– președintele Asociației Culturale „Alexandru Papiu Ilarian”
– profesor Nemeș Petru – Rectorul Universității „Petru Maior” din Tg. Mureș
– profesor Călin Enăchescu – Reprezentantul studenților de la specializarea Drept
– Invitații
Lansarea Revistei „Tezaur” și Lansarea lucrării „Viața, operele și ideile lui Georgiu Șincai
Discurs de recepție la Academia Română a lui Alexandru Papiu-Ilarian, editura Universitară, ediție îngrijită de Nicolae Ploeșteanu; prezintă profesorul Vasile Dobrescu, profesorul Petru Nemeș și conferențiar Nicolae Ploeșteanu
Semnarea Protocolului de Onoare, între Asociația „Alexandru Papiu-Ilarian” și Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative, pentru înălțarea și găzduirea bustului lui Alexandru Papiu-Ilarian,
Anunțul legat de inaugurarea sălii de pledoarii „Alexandru Papiu Ilarian”
16:00: Protocolul de inaugurare la sala Alexandru Papiu Ilarian
Depunerea mesajelor în Ștăcula Vremii
Turul sălii de pledoarii și prezentarea expoziției de filatelie și a expoziției de carte!
Masa festivă Cabana Primăriei din complexul Week-end

Așteptăm cu drag pe toți cei interesați și bucuroși de orice prilej de comemorare și marcare a centenarului României.

Central and Eastern European Moot Court Competition / April 20-23, 2018, Wroclaw

$
0
0

The British Law Centre of Juris Angliae Scientia Ltd organizes

Central and Eastern European Moot Court Competition

Wroclaw, Poland

April 20-23, 2018

We are recruting for Central and Eastern European Moot Court Competition!

The Central and East European Moot competition (CEEMC) was founded in 1996 by the British Law Centre and simulates a preliminary reference from a fictional Member State of the European Union to the European Court of Justice.

The Central and East European Moot competition (CEEMC), involves teams of law students from a number of countries in Central and Eastern Europe who will compete against each other in the simulated forum of the Court of Justice to the European Union in Luxembourg. The competition is organised by the British Law Centres of the educational charity Juris Angliae Scientia Ltd and held under the auspices of the Court of Justice and the Centre for European Legal Studies of the University of Cambridge.

The winning price is visit of the Court of Justice of the EU and the University of Cambridge.

CEEMC 2018 will take place between 20-23rd April 2018 in Wroclaw, Poland.

Participation
The competition is open to all students, nationals of Central and East European states including southern states who have applied for entry or have recently entered the EU (specifically Turkey, Cyprus and Malta), who are enrolled on a course at a participating University or comprises a team of students currently studying at one university made up entirely of eligible nationals and:
• are not older than 30 years
• are not practising as a lawyer and
• have not previously participated in the oral rounds of this competition.

Although it is possible for any university (with participants who are nationals from the regions mentioned) to enter more than one team (of 3-4 members accompanied by one academic/ coach) in the written round of the competition, only one team per University may be selected to proceed to the oral rounds. The choice of team will be based upon the best written pleading submitted.

COMPETITION RULES 2018 : http://www.ceemc.co.uk/wp-content/uploads/2017/12/CEEMC-COMPETITION-RULES-2018-1.pdf

CEEMC’s Website: http://www.ceemc.co.uk/

Commercial Diplomacy – An Insider’s View / 22 ianuarie 2018, București

$
0
0

Universitatea Româno-Americană organizează

Commercial Diplomacy – An Insider’s View

București, Universitatea Româno-Americană, Sala Senatului

22 ianuarie 2018, 11:30

Invitat
Greg O’Conoor, Commercial Counselor and Regional Senior Commercial Officer Southeast Europe – U.S.A. Embassy.

Evenimentul este deschis tuturor categoriilor profesionale interesate de diplomația comercială și de relațiile economice internaționale.

Conferinţa internaţională de Drept, Studii Europene și Relaţii Internaţionale / 17-18 mai 2018, București

$
0
0

Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu organizează

Conferinţa internaţională de Drept, Studii Europene și Relaţii Internaţionale

– Dreptul românesc, tradiție și vocație europeană –

București, Calea Văcăreşti, nr. 187, sector 4

17-18 mai 2018

Partener media: JURIDICE.ro

Cu o experienţă de un deceniu în organizarea conferinţei internaţionale “Educaţie şi creativitate pentru o societate bazată pe cunoaştere“, Universitatea Titu Maiorescu din Bucureşti a lansat, în anul 2013, o nouă provocare ştiinţifică prin organizarea Conferinţei Internaţionale de Drept, Studii Europene şi Relaţii Internaţionale. La primele ediții au fost prezentate peste 350 de lucrări științifice ale unor reputați profesori, cercetători și doctoranzi din România și din străinătate. Desfășurate trilingv, în română, engleză și franceză, cele cinci ediții s-au bucurat de prezența a peste 30 profesori de la universități din Spania, Italia, Franța, Israel.

Volumele editate în cadrul celor cinci ediții ale conferinței, realizate la Editura Hamangiu, au fost distribuite fiecărui participant la începerea lucrărilor și, ulterior, au fost distribuite la cei mai reputați profesori din România, precum și în bibliotecile universitare. Volumele au ISBN 978-606-678-642-3, ISBN 978-606-27-0020-1, ISBN 978-606-27-0222-9, ISBN 978-606-27-0607-4, ISBN 978-606-27-0879-5 și sunt indexate în ISI – Proceeding şi Hein Online.

Conferinţa Internaţională de Drept, Studii Europene şi Relaţii Internaţionale, îşi propune să reunească laolaltă oameni de ştiinţă din structura academică, cercetători, cadre didactice universitare, doctoranzi, studenţi şi nu în ultimul rând, practicieni ai dreptului, pentru a face schimb şi a împărtăşi experienţele şi rezultatele lor de cercetare cu privire la cele mai diverse aspecte legate de reformarea legislaţiei în spiritul noilor curente naţionale, europene şi internaţionale, precum şi pentru a discuta despre provocările practice întâlnite şi soluţiile adoptate.

Avem convingerea că această importantă manifestare ştiinţifică va fi una dintre cele mai prestigioase evenimente din calendarul juridic naţional, cu ecou internaţional, oferind o oportunitate pentru discutarea problemelor de actualitate, care afectează comunitatea juridică, urmărind să evidenţieze noi soluţii şi interpretări.

Într-o lume în care sistemele juridice interferează tot mai mult, tradiţia juridică necesită o upgradare perpetuă pentru a răspunde diversităţii. Conferinţa pleacă de la ideea că LEGEA nu se dezvoltă abstract, ci este modelată de societate, de realitatea economic-socială, de medii intelectuale, culturale şi lingvistice, dar mai ales de necesităţi imediate şi de imprimarea unor soluţii adecvate.

Vă invităm să fiţi parte la dezbaterea celor mai interesante teme juridice naționale și internaționale.

Prezentarea lucrărilor conferinței se va desfășura pe următoarele secţiuni
Secțiunea A: Drept european – Uniunea Europeană mai aproape de cetățeni sau de state?
Secțiunea B: Dezvoltarea francofonă a dreptului românesc
Secțiunea C: Dreptul penal, tradiții și sisteme moderne
Secțiunea D: Dreptul civil românesc, trecut și viitor
Secțiunea E: Dezvoltare sustenabilă și drept

TERMENE
Expedierea studiului – 25 martie 2018 (expedierea studiului se va face în limba engleză şi în limba română, iar pentru Secțiunea B: Dezvoltarea francofonă a dreptului românesc, expedierea studiului se va face în limba franceza și în limba engleză);
Notificarea acceptării studiului propus – 27 aprilie 2018;
Publicarea programului conferinţei – 14 mai 2018;
Desfăşurarea conferinţei – 17-18 mai 2018.

INFORMAŢII PRIVIND AUTORII
Studiile vor fi trimise la adresa: conferinta.drept.2018@univ.utm.ro, persoane de contact Felicia Maxim: 0766527675, Petruța Ispas: 0747.64.79.62,

Condițiile de redactare se descarcă de aici.

Fiecare autor poate participa la Conferinţa Internaţională de Drept, Studii Europene şi Relaţii Internaţionale cu cel mult două articole de unic autor sau în coautorat ( nu se admit articole cu mai mult de 3 coautori). Taxa se achită pe articol.

Taxa de participare: 350 lei pentru publicarea în volumul Conferinței și indexarea în ISI–Proceeding şi Hein Online.

Taxa de participare se achită pe articol în momentul trimiterii articolului.
Taxa se va plăti în contul Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti, în următorul cont deschis la B.C.R., Agenția Timpuri Noi-RO49RNCB0546029228350001, Cod fiscal:RO4337662 sau la Casieria Universitatii Titu Maiorescu-str. Dambovnicului, nr. 22, sector 4, Bucuresti.
Pe documentul de plata trebuie să existe menţiunea “Conferinţa Internaţională de Drept, Studii Europene şi Relaţii Internaţionale 2018“.
Ordinul de plată trebuie comunicat pe adresa: conferinta.drept.2018@univ.utm.ro
Taxa de participare nu se restituie în cazul în care recenzorii apreciază că articolul nu poate fi indexat neîndeplinind condițiile de fond și de formă solicitate de rigorile cercetării științifice.

:: Anunț limba engleză
:: Anunț limba franceză
:: Condiții de publicare

Cariera ta în HR – Training. Comunicare. Recrutare / 30 martie 2018, București

$
0
0

Rentrop & Straton organizeaza conferinta nationala

Cariera ta in HR – Training. Comunicare. Recrutare

Bucuresti, Hotel Marshall Garden

30 martie 2018, 9:00-15:00

Sunteti la curent cu instrumentele moderne din domeniul HR, aplicate cu succes in mediile de business din SUA si din vestul Europei?
Stiti care sunt cele mai noi strategii si tendinte privind gestionarea resurselor umane?

Sapte super-specialisti in domeniul HR va ofera o prezentare excelenta a acestor instrumente, strategii, tendinte de ultima ora, in cadrul Conferintei Nationale Cariera ta in HR organizate in data de 30 martie 2018, la Hotel Marshall Garden Bucuresti.

Sunt sapte lectori cu experiente si abordari diferite, conturate in urma unor cariere indelungate in multinationale. Si fiecare dintre ei vine cu ceva nou, ceva ce va poate fi foarte util dvs. personal, ajutandu-va sa va imbunatatiti bagajul de cunostinte profesionale, abilitatile si implicit cariera.

Va garantam ca tot ce veti auzi la aceasta conferinta va va da de gandit si va va oferi in mod clar o noua imagine (moderna, indrazneata, inovativa) asupra domeniului resurselor umane!

TEME esentiale care vor fi abordate la Conferinta nationala “Cariera ta in HR”!
1. Tendintele anului 2018 in recrutarea si selectia de personal
2. Juridicul si impactul lui in HR
3. Eficienta training-urilor. Ce primim pentru cat platim?
4. Clienti sau angajati? Tendinte in educatie si resurse umane
5. Importanta nutritiei in managementul resurselor umane
6. De ce vin oamenii in organizatii? De ce pleaca? Cum se manageriaza eficient conflictele?
7. Secretele unei comunicari de succes

LECTORII care vor sustine Conferinta Nationala “Cariera ta in HR”

Va invitam in continuare sa ii cunoasteti pe lectorii conferintei si sa aflati mai multe detalii despre expunerile pe care le vor sustine:

Tudor Borza
Trainer NLP, hipnoterapeut certificat la nivel international de catre International Hypnosis Association, membru al American Hypnosis Association, membru al American Alliance Of Hypnotists, trainer al Association for NLP-UK si presedinte al Asociatiei Europene de Hipnoza. Are peste 20 de ani de experienta de activitate in domeniul hipnozei si hipnoterapiei.

TEMA: Secretele unei comunicari de succes

– Ce inseamna eficienta in comunicare
– Rolul important al mintii neconstiente in procesul de comunicare
– Identificarea elementelor unei comunicari eficiente si utilizarea lor ulterioara

Catalina Bordianu
Catalina este avocat specializat in dreptul muncii, cu o experienta solida in ceea ce priveste principalii participanti pe scena dreptului muncii, patronate, sindicate, salariati. Este titulara a unui Master in Drept International si Comunitar si a lucrat 3 ani in cadrul Ministerului Justitiei in domeniul afacerilor europene, al programelor cu finantare nerambursabila si al cooperarii internationale in problematica luptei impotriva coruptiei.
Este membra a Baroului Bucuresti de 10 ani si in prezent este avocat fondator la SCPA Bordianu si Asociatii.

TEMA: Juridicul si impactul lui in HR

– Hartuire, discriminare, mobbing si bullying la locul de munca
– Conduita abuziva, daunatoare in relatiile dintre angajator si angajat
– Managementul conflictelor de munca

Dan Damian
Din 2017 este CEO al companiei 3PM Digital Masters si are un obiectiv clar: sa introduca transformarea digitala in industria de training. A creat si a implementat cu succes strategii de marketing si vanzari pentru companii lideri de piata (multinationale) si business-uri antreprenoriale.

TEMA: Eficienta training-urilor. Ce primim pentru cat platim?

– Cum face trainerul personalizarea cursului pentru nevoile grupului.
– Livrarea cursului – o arta?
– Return on investment – cat si cum

Lavinia Rasca
A lucrat cu peste 10.000 de manageri si antreprenori in programe EMBA si MBA, in programe PHARE, ACDI, USAID, EU, ca si in training-uri personalizate pentru companii. Are un doctorat in managementul IMM-urilor, este autoare/co-autoare de carti si articole si speaker la conferinte si in emisiuni radio si TV. Specialist in managementul resurselor umane, strategie si antreprenoriat.

TEMA: Clienti sau angajati? Tendinte in educatie si resurse umane

– Strategiile de resurse umane si revolutia digitala
– Tipuri de cunostinte, abilitati si aptitudini pentru angajati
– Colaborarea intre institutiile educationale si companii
– Motivarea talentelor

Simona Carniciu
Dr. Simona Carniciu este doctor in stiinte medicale si medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice. Dupa aproximativ 7 ani de studiu si munca in domeniu, dar, mai ales in cercetare, la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice „Nicolae Paulescu” Bucuresti.
Din 2016 este proprietar al CORPOSANA S.R.L. (Centru de Cercetare, Diagnostic si Tratament in Diabet si Boli de Nutritie). Scopul acestui Centru este de a acorda o atentie deosebita studiului neincetat al obezitatii, terapiei nutritionale si a complicatiilor diabetului zaharat, cum ar fi piciorul diabetic.

TEMA: Importanta nutritiei in Managementul Resurselor umane

Sorin Peligrad
Este CEO al companiei de formare profesionala Alchemy Consulting & Training, cu experienta de peste 8 ani in domeniu, mii de ore de training si mii de cursanti formati. Firma sa livreaza atat cursuri certificate ANC, cat si cursuri open si corporate (sales, comunicare, NLP, responsabilitate sociala, antreprenoriat).

TEMA: Piramida valorilor in organizatii eficiente

– De ce vin oamenii in organizatii? De ce pleaca? Cum se manageriaza eficient conflictele?
– Managementul oamenilor vs managementul competentelor
– Model simplu, vizual, extrem de eficient pentru cresterea unei organizatii puternice
– Diferenta fina dintre management si leadership
– Legatura iintre viziunea companiei si eficienta ei

Andreea-Cristina Dumitrescu
Activeaza de peste 13 ani in domeniul resurselor umane, are o experienta vasta in proiecte de selectie si recrutare de personal in Romania si Europa, pentru companii nationale si multinationale.
Din 2016 coordoneaza Departamentul de Recrutare din cadrul companiei de consultanta BiaHr – Business Intelligence Alliance.

TEMA: Tendintele anului 2018 in Recrutarea si selectia de personal

– Care sunt provocarile acestui an in selectia si recrutarea candidatilor potriviti?
– Unde si cum identificam acei candidati de care compania noastra are nevoie?
– Poate fi depasita criza fortei de munca?
– Ce facem pentru a pastra angajatii valorosi in companie?

PROGRAMUL Conferintei Nationale “Cariera ta in HR”
9:00-9:30 Inregistrarea participantilor
9:30-10:10 Eficienta in comunicare si rolul important al mintii neconstiente in acest proces, Tudor Borza
10:10-10:50 Tendintele anului 2018 in Recrutarea si selectia de personal, Andreea-Cristina Dumitrescu
10:50-11:30 Clienti sau angajati? Tendinte in educatie si Resurse umane, Lavinia Rasca
11:30-12:10 Juridicul si impactul lui in HR, Catalina Bordianu
12:10-12:40 Coffee Break
12:40-13:20 Eficienta training-urilor: Ce primim pentru cat platim?, Dan Damian
13:20-14:00 Piramida valorilor in organizatii eficiente, Sorin Peligrad
14:00-14:30 Importanta nutritiei in Managementul Resurselor umane, Simona Carniciu

Iata ce spun participantii ultimei editii a Conferintei
Lectori de exceptie si teme foarte interesante. Voi participa cu drag si la urmatoarele editii ale conferintei!” – Toma Andreea, consultant HR
Felicitari! Un eveniment foarte bine organizat, de unde am aflat informatii noi din domeniul HR, mai ales pe partea de retentie a personalului. De asemenea, mi-au placut varietatea temelor abordate de catre lectori si situatiile practice care au fost prezentate, precum si oportunitatea de a discuta cu alti colegi de breasla despre aspecte din domeniu.” – Iosif Andrei, inspector Resurse umane

Primiti CADOU din partea noastra: 9 proceduri obligatorii pentru Managerul de Resurse umane

CD-ul 9 proceduri obligatorii pentru Managerul de Resurse umane contine informatii complete, excelent structurate, despre aspectele vitale ale activitatii de HR.

Pentru orice domeniu al raporturilor de munca exista una sau mai multe proceduri de urmat
Procedura de angajare
Procedura de efectuare a concediului de odihna
Procedura de formare profesionala
Procedura de modificare a contractului individual de munca
Procedura de incetare a contractului individual de munca
Procedura de acordare a zilelor libere
Procedura de sanctionare
Procedura de preaviz
Procedura de lichidare

Fiecare dintre aceste operatiuni impune un traseu clar de parcurs, cu pasi specifici, iar daca un singur pas este neglijat consecintele sunt nefericite. CD-ul 9 proceduri obligatorii pentru Managerul de Resurse umane va arata pas cu pas tot ce aveti de facut in oricare dintre situatiile de mai sus.

De mare ajutor va este si forma de prezentare a informatiilor, structurata dupa urmatorul model
1. Legislatie aplicabila
2. Tratamentul fiscal
3. Tratamentul contabil
4. Documentele necesare si circuitul lor
5. Reguli interne

Tarif de participare: 126 lei + 19% TVA = 149,94 lei

* parcarea nu este asigurata

ATENTIE! Cea mai rapida modalitate de a va rezerva un loc la conferinta

Inscrieti-va acum si veti primi in ce mult 48 de ore CADOUL dumneavoastra, CD-ul 9 proceduri obligatorii pentru Managerul de Resurse umane, impreuna cu factura fiscala aferenta participarii la conferinta.

Va rugam sa achitati la curier doar taxa de participare la conferinta. Astfel, beneficiati imediat de CADOUL dumneavoastra si va asigurati locul in sala de evenimente!

Pentru a va rezerva locul dvs. la Conferinta HR, nu trebuie decat sa completati formularul cu datele dvs.!


* mai multe detalii la adresa de e-mail: seminarii@rs.ro sau nr. de telefon: +4021.317.25.81


Expert Accesare Fonduri Structurale și de Coeziune Europene. Practici privind eligibilitatea proiectului; reguli de monitorizare și control aplicabile / 1-4 martie 2018, Brașov

$
0
0

Expert Aktiv Group organizează

Expert Accesare Fonduri Structurale și de Coeziune Europene. Practici privind eligibilitatea proiectului; reguli de monitorizare și control aplicabile

Brașov, Hotel Apollonia

1-4 martie 2018

OBIECTIVE
Cursul se adresează persoanelor care doresc perfecţionarea cunoştinţelor în domeniul instrumentelor structurale şi optimizarea timpului necesar îndeplinirii atribuţiilor ce decurg din punerea în aplicare a prevederilor regulamentelor comunitare şi a legislaţiei naţionale, reprezentanţilor instituţiilor publice locale şi centrale, IMM-urilor, coordonatorilor şi asistenţilor de proiecte, precum şi tuturor celor care doresc să dezvolte proiecte prin accesarea de fonduri structurale. Cursul vă oferă nu numai dobândirea cunoştinţelor necesare accesării fondurilor, ci şi competenţele necesare dobândirii unui job într-un proiect cu finanţare europeană.

CONSULTANT și TRAINER
Conf. univ. dr. Laura Elena MARINAŞ – Academia de Studii Economice Bucureşti, specialist practician în accesarea fondurilor europene cu o vastă experiență în scrierea și implementarea de proiecte finanțate integral sau parțial cu fonduri europene și naționale.

AVANTAJE!!!
La participarea a 4 PERSOANE din cadrul aceleiaşi organizaţii vă oferim a 5-a taxă de instruire, GRATUIT!
Cazarea şi micul dejun pentru însoţitor sunt oferite de organizator.

CERTIFICARE
La sfârşitul sesiunii, în urma evaluării, se acordă CERTIFICAT DE SPECIALIZARE A.N.C. pentru ocupaţia de ”EXPERT ACCESARE FONDURI STRUCTURALE ŞI DE COEZIUNE EUROPENE”, Cod COR 242213, însoţit de supliment descriptiv, eliberate în conformitate cu prevederile O.G. 129/2000 republicată. Pentru obţinerea certificatului, participanţii trebuie să facă dovada absolvirii de studii superioare. La cerere, prin completarea formularului de înscriere, se eliberează şi certificatul europass, în conformitate cu Ordinul comun MMFPS/MECTS, nr.4469/12 iunie 2012 şi a Deciziei PE şi CE nr.2241/2004/CE din 2004, în care vor fi înscrise şi competenţele dobândite în legătură cu parcurgerea lucrărilor practice.

TEMATICA abordată în baza celor mai noi modificări legislative
Prezentarea cadrului general: Instituții implicate, mecanism de accesare, documente de programare.
Prezentare și analiza Programelor Operaționale și Complementare
Analiza strategiei proiectului; formularea scopului și a obiectivelor proiectului.
Elementele esenţiale specifice privind Ghidul Solicitantului; elementele specifice cererii de finanțare; aplicaţii practice.
Identificarea ideii de proiect: Analiza necesităților; Diagrama arborele problemelor; Analiza S.W.O.T.; Indentificarea stakehoderilor
Pregătirea proiectului: Ghidul solicitantului; Planul de afaceri; Cererea de finanțare; Documentele suport ale proiectului; Identificarea criteriilor de eligibilitate; Stabilirea obiectivelor proiectului; Întocmirea bugetului; Sursele de finanțare ale proiectului; Sustenabilitatea proiectului; Echipa şi partenerii proiectului;
Tehnici şi metode de elaborare a graficului Gantt – aplicaţii practice.
Etapa de evaluare a proiectului: Verificarea conformității; Verificarea eligibilității; Verificarea tehnico-economică; Clarificarea eventualelor solicitări suplimentare; Formularea unei contestații; Semnarea contractului de finanțare.
Implementarea proiectului: Durata perioadei de implementare; Procedura de prelungire a perioadei de implementare; Reguli privind desfășurarea achizițiilor în cadrul proiectului; Realizarea comunicării și publicității proiectului; Manualul de identitate vizuală; Monitorizarea implementării proiectului; Întocmirea rapoartelor de progres; Realizarea auditului proiectului; Corecții financiare aplicate de către finanțator;
Monitorizarea proiectului: Durata perioadei de monitorizare; Drepturile și obligațiile beneficiarului de fonduri nerambusabile; Controlul implementării proiectului; Durabilitatea și sustenabilitatea proiectului; Finalizarea proiectului; Rezilierea contractului de finanțare; Reguli de monitorizare și control;
Analiza practică a elementelor specifice proiectului privind:
• Contractul de finanţare, actul adițional, notificarea; derularea procedurilor de achiziţii publice.
• Analiza de eligibilitate în raport cu sistemul de finanţare (cadrul legislativ şi reglementări specifice).
• Managementul riscurilor – elaborarea matricei riscurilor, monitorizarea şi evaluarea proiectului.
• Comunicarea rezultatelor.
• Implementarea proiectului: planificarea implementării, actualizarea planului de acţiune, desemnarea echipei şi repartizarea sarcinilor şi responsabilităţilor, stabilirea procedurilor interne de comunicare şi de lucru, proceduri de achiziţie publică, parteneriate etc.
• Tipuri de raportări în cadrul proiectului (intermediare, de progres, finale, raportul tehnico – financiar).
• Monitorizarea şi evaluarea proiectelor: rezultatele anticipate, estimarea indicatorilor de proiect.
• Promovarea şi publicitatea (conform cerinţelor legislative) în cadrul proiectelor finanţate cu fonduri europene.
Reguli de bună practică în sarcina expertului.
Aplicaţii practice privind: analiza/arborele problemelor; completarea secţiunii de achiziţii publice; întocmirea bugetului, matricea riscurilor; redactarea sustenabilităţii proiectelor; redactarea rezultatelor anticipate şi estimarea indicatorilor de proiect; redactarea raportului tehnico-financiar.

Pe parcursul evenimentului, experienţa lectorului va fi pusă la dispoziţia participanţilor pentru dezvoltarea abilităţilor de scriere a unei cereri de finanţare, stabilirea parteneriatelor, implementare şi management a proiectelor, lucrând pe baza Ghidului Solicitantului şi a elementelor de bună practică.

TARIF DE INSTRUIRE* – 780 LEI/PARTICIPANT
Include mapă de lucru şi suport de curs în format electronic pe stick USB .
* La tariful de instruire nu se aplică TVA conform LEGII 227/2015 art. 292 alin. 2 lit. f. Costul cursului se deduce din impozitul pe profit/venit conform OG 129/2000, republicată, art. 34.

TARIF SERVICII HOTELIERE** – 990 LEI/PARTICIPANT
Include cazarea şi pensiunea completă pe toată durata evenimentului.
(TVA 9% inclus în conf. cu LEGEA 227/2015 art. 291 alin.2 lit. d)
** Serviciile hoteliere sunt opţionale

ÎNSCRIERI
Participarea are loc în baza fişei de înscriere solicitată la coordonatorul de curs: Olivia LIHU – 0753.025.983, 021.311.71.01, 0234.313.320, e-mail: office@expertaktiv.ro, expert_audit_group@hotmail.com, eag.bucuresti@gmail.com.

TERMEN DE ÎNSCRIERE
22 februarie 2018, în limita locurilor disponibile.

:: Formularul de înscriere

Protecţia datelor cu caracter personal. Obligații legale, implementarea şi impactul Regulamentului General privind Protecţia Datelor Personale / 22-25 februarie 2018, Sinaia

$
0
0

Expert Aktiv Group organizează cursul

Protecţia datelor cu caracter personal. Obligații legale, implementarea şi impactul Regulamentului General privind Protecţia Datelor Personale

Sinaia, Hotel Rina

22-25 februarie 2018

OBIECTIVE
Din 25 mai 2018 se vor produce schimbări importante în legislaţia privind protecţia datelor personale în Europa, odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului (UE) 679/2016, cunoscut drept Regulamentul General privind Protecţia Datelor Personale (RGPD). În acest context, reglementarea legislativă a prelucrării datelor cu caracter personal s-a modificat, adaptându-se noilor cerinţe legale. Noul Regulament, înlocuieşte Directiva 95/46/EC şi actele legislative din statele membre prin care aceasta fusese implementată. Prezentul eveniment se adresează autorităţilor publice centrale şi locale, companiilor de drept public şi privat, organizaţiilor/firmelor private, spitale, sindicate, ONG-urilor care procesează date cu caracter personal, pentru adaptarea la noile cerinţe legislative şi implementarea noilor măsuri tehnice şi organizatorice menite să asigure o protecţie adecvată a acestora, referindu-ne la: datele angajaţilor, datelor clienţilor în scopuri de marketing, a datelor de sănătate, cazier fiscal sau judiciar etc., toate aceste situaţii transformând organizaţia/compania/instituţia într-un subiect al RGPD. Obiectivul principal al acestui curs este să familiarizeze participanţii într-un mod rapid şi practic cu noile reglementări şi cerinţe în materie de protecţia datelor şi să gestioneze cu succes riscurile asociate protecţiei datelor cu caracter personal.

TRAINERI
• Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal – Oana Luisa DUMITRU Head of International Affairs Department National Supervisory Authority;
• Specialist din cadrul direcției pentru evidența persoanelor și administrarea bazelor de date.

AVANTAJE!!!
La participarea a 4 PERSOANE din cadrul aceleiaşi organizaţii vă oferim a 5-a taxă de instruire, GRATUIT!
Cazarea şi micul dejun pentru însoţitor sunt oferite de organizator.

CERTIFICARE
În urma evaluării, se acordă CERTIFICAT DE PERFECŢIONARE A.N.C. pentru ocupaţia „MANAGER” Cod COR 112029, însoţit de supliment descriptiv în care sunt înscrise competenţele dobândite in legatura cu Protectia Datelor cu Caracter Personal. Certificatele sunt eliberate în conformitate cu prevederile O.G. 129/2000 republicată. EXPERT AKTIV GROUP eliberează şi Certificat de participare.

TEMATICA ABORDATĂ
Impactul Regulamentului privind protecţia datelor cu caracter personal asupra răspunderii civile; Protecţia juridică a numelui şi a pseudonimului în reglementarea noului Cod Civil; alte reglementări legale.
Principalele tipuri de date cu caracter personal şi clasificarea lor; legislaţie europeană şi naţională.
Datele cu caracter personal şi principiul libertăţii contractuale; consimţământul pentru prelucrarea datelor personale; retragerea consimţământului.
Drepturile şi obligaţiile părţilor implicate în domeniul protecţiei datelor: persoanele vizate, operatorul de date, persoanele împuternicite.
Responsabilul/ ofiţerul de protecţie a datelor, (DPO – Data Protection Officer): rol şi responsabilităţi, profil şi bune practici:
• desemnare şi principii: desemnare obligatorie; desemnarea unui DPO extern; desemnarea DPO în domeniul public/ în domeniul privat;
• semnificaţie practică privind: „Autoritate publică sau organism public”, „Activităţi principale”, „Pe scară largă”, „Monitorizarea periodică şi sistematică” „Monitorizarea conformității”, „Categorii speciale de date”;
• expertiza şi abilităţile responsabilului cu protecţia datelor;
• publicarea şi comunicarea datelor de contact ale responsabilului cu protecţia datelor;
• resursele necesare; instrucţiuni şi „îndeplinirea atribuţiilor şi sarcinilor în mod independent”;
• demiterea sau sancţionarea DPO pentru îndeplinirea sarcinilor sale; conflict de interese; demisia şi/sau demiterea DPO;
• sarcinile DPO; abordarea bazată pe risc; rolul DPO în păstrarea evidenţei;
• reguli de monitorizare a respectării RGPD;
• cooperarea cu autoritatea de supraveghere şi asumarea rolului de punct de contact.
Managementul riscurilor şi al incidentelor:
• evaluarea impactului asupra protecţiei datelor;
• măsuri de reducere a riscurilor în procesarea de date personale; îndatoririle operatorilor în cazul incidentelor de date.
Corelarea principiilor de protecţie a datelor, cu prevederile Standardelor din cadrul Sistemului de Control Intern Managerial SCI/M.
Protecţia datelor cu caracter personal din perspectiva mediului IT.
Exemple practice privind monitorizarea periodică şi sistematică a persoanelor vizate:
• profilare şi scoring în evaluarea riscurilor (acordarea unui credit, stabilirea primelor de asigurare, prevenirea fraudelor, detectarea spălării banilor);
• monitorizarea stării de sănătate prin intermediul dispozitivelor portabile; prelucrarea datelor pacienţilor in spital;
• prelucrarea datelor de conţinut, locaţie, trafic de către furnizorii de servicii de internet; prelucrarea datelor personale de către companii de asigurări; publicitate comportamentală.
Sarcini speciale ale responsabilului cu protecţia datelor, tehnici şi metode practice de:
• informare şi consiliere a operatorului, sau persoana împuternicită de operator, precum şi angajaţii care se ocupă de prelucrările de date;
• monitorizarea respectării Regulamentului, a legislaţiei naţionale şi europene sau de drept intern, referitoare la protecţia datelor;
• consilierea operatorului în realizarea unei analize de impact asupra protecţiei datelor şi monitorizarea execuării acesteia;
• cooperarea cu Autoritatea Naţională de Supraveghere.
Răspunderea juridică şi sancţiunile potenţiale la care se expun atât operatorii de date, persoanele împuternicite de aceştia si pentru nerespectarea prevederilor RGPD.

TARIF DE INSTRUIRE* – 820 LEI/PARTICIPANT
Include mapă de lucru şi suport de curs în format electronic pe stick USB.
* La tariful de instruire nu se aplică TVA conform LEGII 227/2015 art. 292 alin. 2 lit. f. Costul cursului se deduce din impozitul pe profit/venit conform OG 129/2000, republicată, art. 34.

TARIF SERVICII HOTELIERE – 1.080 LEI/PARTICIPANT**
Include cazarea şi pensiunea completă pe toată durata evenimentului.
(TVA 9% inclus în conf. cu LEGEA 227/2015 art. 291 alin.2 lit. d)
** Serviciile hoteliere sunt opţionale

ÎNSCRIERI
Participarea are loc în baza fişei de înscriere solicitată la coordonatorul de curs: Andreea DAVID – 0753.025.984, 021.311.71.01, 0234.313.320, e-mail: office@expertaktiv.ro, eag.bucuresti@gmail.com, expert_audit_group@hotmail.com.

TERMEN DE ÎNSCRIERE
15 februarie 2018, în limita locurilor disponibile

:: Formularul de înscriere

De la principiile wilsoniene din ianuarie 1918 la Declaraţia de Independenţă de la Oradea din octombrie 1918 / 22 ianuarie 2018, Cluj-Napoca

$
0
0

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în colaborare cu Centrul de Studii Transilvane al Academiei Române organizează conferința

De la principiile wilsoniene din ianuarie 1918 la Declaraţia de Independenţă de la Oradea din octombrie 1918

Cluj-Napoca, str. Napoca nr. 11, et. 1

22 ianuarie 2018, 17:00-19:00

În anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca deschide un ciclu de conferințe dedicate principalelor momente, personalități, idei care au contribuit la realizarea Unirii.

În colaborare cu Centrul de Studii Transilvane al Academiei Române, UBB vă invită la o primă conferință oganizată în cadrul programului România Centenar, care va fi susţinută de către prof. univ. dr. Liviu Maior: „De la principiile wilsoniene din ianuarie 1918 la Declaraţia de Independenţă de la Oradea din octombrie 1918”.

Evenimentul se va desfășura luni, 22 ianuarie 2018, de la ora 17:00, în Aula Ferdinand (str. Napoca nr. 11, et. 1).

Tema conferinței este de mare actualitate: recent s-au împlinit 100 de ani de la celebrul discurs al președintelui american Woodrow Wilson care a pus bazele reorganizării postbelice a Europei. Principiile politice generoase cuprinse în cele 14 puncte wilsoniene au influențat popoarele dominate din Europa Centrală, regiune în care, la sfârșitul Primului Război Mondial, a fost transpus în practică principiul autodeterminării naționale. Declarația redactată la Oradea, la 12 octombrie 1918, de către liderii românilor transilvăneni a fost punctul de pornire spre realizarea actului din 1 decembrie de la Alba Iulia. Conexiunile ideologice între doctrina președintelui american și actele redactate de români în toamna anului 1918, modul în care au adaptat românii ideologia wilsoniană etc. sunt câteva dintre aspectele ce vor fi abordate de istoricul Liviu Maior.

Liviu Maior a fost profesor universitar titular și conducător de doctorat la Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai și după 1996, la Universitatea din București. A reînfiinţat Centrul de Studii Transilvane, al cărui director a devenit în anul 1991. Între anii 1992 şi 1996 a activat ca ministru al Educaţiei, iar în perioada 1996 – 2000 a fost ales senator în Parlamentul României, pentru ca între anii 2003 şi 2005 să fie ambasador plenipotenţiar în Canada. Interesat de istoria modernă a României, Liviu Maior a acordat o atenţie deosebită mişcării pentru emancipare naţională a românilor transilvăneni din a doua jumătate a secolului al XIX‐lea. I‐au fost acordate numeroase distincţii academice pentru activitatea de cercetare ştiinţifică, inclusiv Premiul Academiei Române în 1993, iar în anii 2007 și 2008 a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităților „Petru Maior” din Târgu Mureș și „Lucian Blaga” din Sibiu.

Global Legal Hackathon / February 23-25, 2018

$
0
0

IBM Watson, the Global Legal Blockchain Consortium, the North Texas Blockchain Alliance and Cadence organizes

Global Legal Hackathon

February 23-25, 2018

Partener media: JURIDICE.ro

The Global Legal Hackathon engages law schools, law firms and in-house departments, legal technology companies, governments, and service providers to the legal industry – across the globe. It will bring together the best thinkers, doers and practitioners in law in support of a unified vision: rapid development of solutions to improve the legal industry, world-wide.

Hosting
Don’t miss the opportunity for your organization to gain global visibility.
A growing number of major city hosts are joining this legal innovation movement. You and your organization can either host a branch of this event in your city, or partner with other organizations to co-host.

Sponsorships & Partners
An event of this magnitude promises maga exposure. There are tons of opportunities to sponsor hosts at a local level or to go big with global opportunities.

Tech • Media • Food & Beverage • T-Shirts & Collateral • Travel & Accommodations • Venues • Talent • & More

Participation
Join like-minded individuals.

Are you part of the tech staff of a major law firm? An associate just starting out? A partner in a leadership position? In legal operations at a global corporation? At a government agency that works with the public? An entrepreneur in the legal technology industry?

Teams can develop solutions that fit into either of these two streams…
… go ahead, get your hands dirty, and transform legal bodies world-wide.

Private Benefit
The Business & Practice of Law

Public Benefit
Good government, Legal Systems & A2J

Want to get involved in your city?
Join the growing base of hosts.

There are organizations in major cities from across the globe that will be coordinating local streams of the hackathon. If you don’t see your city here, why don’t you bring it home!? Reach out to info@globallegalhackathon.com more details.


* For more information, click here.

Soluții eficiente de luptă împotriva corupției și a fraudei (ed. 2) / 1 februarie 2018, București

$
0
0

Legal Magazin organizează conferința

Soluții eficiente de luptă împotriva corupției și a fraudei (ed. 2)

București, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, str. Ion Ghica, nr. 4

1 februarie 2018

Prezentare
La nivelul percepției publice, corupția continuă să fie identificată ca o piedică în prestarea serviciilor publice de calitate la nivel central și local, ca un fenomen ce subminează administrarea eficientă a fondurilor publice și obstrucționează înfăptuirea justiției, afectând totodată mediul de afaceri.

Comisia Europeana, prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) recomandă țării noastre să se asigure că legislația în domeniul corupției se aplică în mod egal tuturor. Totodată, instituțiile de profil trebuie să intensifice eforturile de urmărire penală a cazurilor de corupție la scară mică și să dezvolte Strategia Națională Anticorupție prin introducerea unor criterii de referiță și a unor obligații mai coerente pentru administrația publică și prin punerea rezultatelor la dispoziția publicului.

Evenimentul își propune să contribuie la creșterea gradului de cunoaștere și vizibilitate a măsurilor de prevenire a corupției și consolidare a integrității în sectorul public și privat, facilitând un schimb interactiv de idei, bune practici şi experiențe în scopul identificării celor mai bune soluții la problemele apărute în respectarea normelor anticorupție.

În condițiile în care incidența problemelor de natură penală în raporturile comerciale este în creștere, este esențială abordarea multidisciplinară care să acopere nu numai dimensiunea juridică a riscurilor de natură eminamente penală, ci și ariile de drept substanțial în contextul în care aceste riscuri se manifestă, fie că vorbim de aspecte fiscale, contabile, piață de capital, dreptul societăților comerciale sau reglementările din materia concurenței.

Vorbitori
Sorin Dimitriu, Președintele Camerei de Comerț și Industrie București (confirmat)
Silviu Ioan Popa, Secretar General, Agenția Națională de Integritate (confirmat)
Rodica Aida Popa, Judecător, Înalta Curte de Casație și Justiție (confirmat)
Maria Maxim, Avocat Partener, Wolf Theiss (confirmat)
Cristian Ducu, Senior Ethics & Compliance Consultant, Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics (confirmat)
Sorin Tănase, Director Adjunct, Direcția de Prevenire a Criminalității, Ministerul Justiției (confirmat)
Mihai Acsinte, Director Executiv Juridic, Group Renault România (confirmat)
Mihai Popa, Country Head of Law, Patents and Compliance, Bayer Romania / Bulgaria / Moldova (confirmat)
Ramona Rusu, Șef Serviciu Antifraudă, Direcția Antifraudă și Control, CEC Bank (confirmat)
Adrian Dragomir, CEO, Termene.ro (confirmat)

Parteneri
CEC Bank, Wolf Theiss, Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics

Audiență
Directori juridici și de Compliance ai companiilor și instituțiilor de stat (ministere, agenții de stat, primării, Consilii Județene, etc.)
Reprezentanți ai mediului de afaceri (companii românești și multinaționale)
Asociații patronale și profesionale
Reprezentanți ai băncilor și ai societăților de asigurări
Judecători, procurori, oficiali din Ministerul Justiției și MAI
Avocați, evaluatori, consultanți fiscali, auditori publici interni
Specialiști în control intern, ONG-uri de profil, Mass-media

Teme de discuție
Cooperarea între instituțiile naționale implicate în lupta împotriva corupției și a fraudei
Strategia Națională Anticorupție (SNA) 2016-2020
Îmbunătățirea sistemului de control intern prin implementarea de mecanisme de prevenție și detecție a fraudelor
Instituționalizarea eticii în magistratură
Etica profesională în domeniul bancar
Integritatea și infracțiunile de serviciu
Sisteme de avertizare etică

Agendă
8:45-9:30 Înregistrarea participanților și welcome coffee
9:30-11:30 Sesiunea I
11:30-12:00 Business networking coffee break și autografe carte – Integritatea în spațiul public și privat; Prevenție și necesitate în asigurarea încrederii în raporturile sociale
12:00-14:00 Sesiunea a II-a
14:00-15:00: Business lunch & networking

Contact
Mircea Fica, Senior Editor, Legal Magazin: 0732.903.216, mircea.fica@legalmagazin.ro
Roxana Biga, Sales Manager, Legal Magazin; 0736.366.192, office@legalmagazin.ro

Pentru înscrieri, vă rugăm să completați formularul atașat.

Achizițiile publice în România (ed. 2) / 23 ianuarie 2018, Târgu Mureș

$
0
0

Universitatea „Petru Maior” din Tîrgu Mureș, Centrul de Cercetări Aplicative în Drept și Afaceri organizează conferința națională

Achizițiile publice în România (ed. 2)

– Modificarea legislației în 2017 –

Târgu Mureș, Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative, Aula „Tudor Drăganu”

23 ianuarie 2018

Parteneri
Centrul de Studii de Drept European al Academiei Române
Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice şi Private
Asociația Experților în Achiziții
Asociaţia Română de Drept şi Afaceri Europene

Comitet științific – organizatoric
Dr. Irina ALEXE, cercetător ştiinţific asociat, Institutul de Cercetări Juridice „Academician Andrei Rădulescu” al Academiei Române, București
Lector dr. Sergiu GOLUB, prodecan, Facultatea de Drept, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj Napoca
Lector Dr. Raul Felix HODOȘ, coordonator CECADA, Universitatea „Petru Maior”, Tîrgu Mureș
Lector dr. Ana Alina IONESCU DUMITRACHE, Universitatea Danubius, Galați
Dr. Florin IRIMIA, Președinte executiv, Asociația Experților în Achiziții, București
Conf. dr. Ioan LAZĂR, Universitatea „1 Decembrie 1918”, Alba Iulia
Conf. dr. Nicolae Dragoș PLOEȘTEANU, director, Departamentul Drept și Administrație Publică, Universitatea „Petru Maior”, Tîrgu Mureș
Conf. dr. Paul POPOVICI, coordonator, Cercul de Dreptul Proprietății Intelectuale Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” București – Facultatea de Drept Cluj Napoca
Prof. dr. Daniel-Mihail ȘANDRU, coordonator, Centrul de Studii de Drept European al Academiei Române

Agenda
9:00-9:30 Deschiderea Conferinței
Conf. univ. dr. Daniela ȘTEFĂNESCU, decan, Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative, Universitatea „Petru Maior”, Tîrgu Mureș
Prof. univ. dr. Călin ENĂCHESCU, Rector, Universitatea „Petru Maior”, Tîrgu Mureș
Prof. univ. dr. Leonard AZAMFIREI, Rector, Universitatea de Medicină şi Farmacie, Tîrgu Mureș
Bogdan PUȘCAȘ, Președinte, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (via skype)
Dr. Florin IRIMIA, Președinte executiv, Asociația Experților în Achiziții
Prof. univ. dr. Lucian CHIRIAC, Universitatea „Petru Maior”, Tîrgu Mureș
Conf. univ. dr. Nicolae Dragoș PLOEȘTEANU, director al Departamentului Drept și Administrație Publică, Universitatea „Petru Maior”, Tîrgu Mureș

Lansare de carte
Legislația achizițiilor publice în România. Editura Universitară, București, 2018
Editori: dr. Irina ALEXE, prof. univ. dr. Daniel-Mihail ȘANDRU

Achizițiile publice în România. Aplicarea și interpretarea noii legislații europene. Editura Universitară, București, 2017
Coordonatori: prof. univ. dr. Daniel-Mihail ȘANDRU, dr. Irina ALEXE, lector univ. dr. Raul-Felix HODOȘ

9:30-11:30 Secțiunea I

Moderatori
Dr. Irina ALEXE, cercetător ştiinţific asociat, Institutul de Cercetări Juridice „Academician Andrei Rădulescu” al Academiei Române
Dr. Florin IRIMIA, Președinte executiv, Asociația Experților în Achiziții

Speakeri
Dr. Irina ALEXE, cercetător ştiinţific asociat, Institutul de Cercetări Juridice „Academician Andrei Rădulescu” al Academiei Române
Prof. univ. dr. Daniel-Mihail ȘANDRU, coordonator, Centrul de Studii de Drept European al Academiei Române
Considerații privind modificările aduse în anul 2017 legislației achizițiilor publice din România”
Dr. Florin IRIMIA, Președinte executiv, Asociația Experților în Achiziții
Remedii mai eficiente în achizițiile publice
Gheorghe CAZAN, Director general, Ceparu & Irimia Consulting; fost Director general al ANRMAP
Calificarea ofertelor inadmisibile: inacceptabile, neconforme, inadecvate
Florentina DRĂGAN, consilier de soluționare a contestațiilor în domeniul achizițiilor publice, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor
Competența de soluționare a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (C.N.S.C.)
Ecaterina Milica DOBROTĂ, consilier de soluționare a contestațiilor în domeniul achizițiilor publice, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor
Înlocuirea terților, după depunerea ofertei
Conf. univ. dr. Nicolae Dragoș PLOEȘTEANU, Universitatea „Petru Maior”, Tîrgu Mureș
Protecția datelor cu caracter personal în materia achizițiilor publice. Aspecte esențiale
Prof. univ. dr. Emőd VERESS, Universitatea Sapientia, Cluj Napoca
Răspunderea terților susținători pentru executarea contractului de achiziție publică
Lector univ. dr. Ana Alina IONESCU DUMITRACHE, Universitatea Danubius, Galați
Frauda în achizițiile publice, cauză de excludere a candidatului sau ofertantului. Analiza prevederilor art. 164 din Legea nr. 98/2016
Conf. univ. dr. Aurelian Olimpiu SABĂU-POP, Universitatea „Petru Maior”, Tîrgu Mureș
Răspunderea penală în materia achizițiilor publice
Lector univ. dr. Lucian SĂCĂLEAN, Universitatea „Petru Maior”, Tîrgu Mureș
Achizițiile publice: între nevoi reale și interese politice

11:30-11:45 Pauză

11:45-13:00 Secțiunea II

Moderatori
Prof. univ. dr. Daniel-Mihail ȘANDRU, coordonator, Centrul de Studii de Drept European al Academiei Român
Lector univ. dr. Raul-Felix HODOȘ, Universitatea „Petru Maior”

Speakeri
Lector univ. dr. Manole Ciprian POPA, Universitatea din București
Modificările aduse legislației achizițiilor publice în decembrie 2017 cu impact asupra societăților de grup
Dr. Valentin BĂDESCU, avocat, Baroul București
Aplicarea principiului securităţii juridice şi a principiului proporţionalităţii în dreptul achiziţiilor publice din România
Ovidiu SLIMAC, președinte, Sindicatul Național al Specialiștilor Experți în Achiziții Publice
Centralizare vs descentralizare în achiziții (publice)
Conf. univ. dr. Paul POPOVICI, Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir, Bucureşti – Facultatea de Drept Cluj Napoca
„Toate-s vechi și nouă toate”. Prețul neobișnuit de scăzut
Conf. univ. dr. Lacrima Rodica BOILĂ, Universitatea „Petru Maior”, Tîrgu Mureș
Elemente novatoare introduse de Legea nr. 98/2016 din 19 mai 2016 privind achizițiile publice, prin implementarea dispozițiilor Directivei 2014/24/UE a Parlamentului european și a Consiliului
Lector univ. dr. Sergiu GOLUB, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj Napoca
Art. 77 alin. (6) Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență: între deziderat și realitate
Asist. univ. dr. Lacrima Bianca LUNTRARU, Universitatea „Petru Maior”, Tîrgu Mureș
Implicațiile conceptului de e-Guvernare în domeniul administraţiei publice
Lector univ. dr. Raul Felix HODOȘ, Universitatea „Petru Maior”, Tîrgu Mureș
Mecanisme de prevenire a conflictului de interese în achizițiile publice

13:00-13:15 Concluzii. Închiderea Conferinței

Dreptul la apărare în legislația penală actuală / 2 februarie 2018, București

$
0
0

Baroul București, în derularea programului de pregătire profesională continuă pe care îl pune la dispoziție gratuit avocaților, organizează cursul

Dreptul la apărare în legislația penală actuală

București, Baroul București, Sala de Festivități “Avocat Flavius Teodosiu”, etaj VI

2 februarie 2018, 14:00-15:30

Acreditare INPPA: 5 ore de formare profesională

Lector
prodecan avocat dr. PETRUȚ CIOBANU

Înscrierea la curs se realizează prin intermediul aplicației on line de pe site-ul Baroului București, în limita locurilor disponibile.


4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale / 16-17 martie 2018, București

$
0
0

Facultatea de Drept a Universității din București și Editura Universul Juridic organizează conferința

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale

București

16-17 martie 2018

Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfectionare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare INPPA

În deschiderea conferinței va lua cuvântul prof. univ. dr. Flavius A. Baias – Decanul Facultății de Drept a Universității din București.

Speakerii confirmați până în prezent (în ordine alfabetică)
– Lect. univ. dr. Daniel Atasiei
– Proc. Georgina Bodoroncea
– Conf. univ. dr. Sergiu Bogdan
– Conf. univ. dr. Bogdan-Nicolae Bulai
– Lect. univ. dr. Aurel Ciobanu
– Conf. univ. dr. Petruț Ciobanu
– Prof. univ. dr. Valerian Cioclei
– Prof. univ. dr. Anastasiu Crișu
– Proc. Irina Kuglay
– Prof. univ. dr. Lavinia Valeria Lefterache
– Prof. univ. dr. Gheorghiță Mateuț
– Conf. univ. dr. Cristian Mitrache
– Asist. univ. dr. Raluca Ioana Mocanu
– Lect. univ. dr. Daniel Nițu
– Prof. univ. dr. Viorel Pașca
– Prof. univ. dr. Cristina Rotaru-Radu
– Prof. univ. dr. Florin Streteanu
– Proc. Alexandra Șinc
– Lect. univ. dr. Andra-Roxana Trandafir (Ilie)
– Prof. univ. dr. Tudorel Toader
– Jud. drd. Ionuț Gabriel Vișinescu
– Conf. univ. dr. Andrei Zarafiu

Așa cum v-am obișnuit, vă oferim posibilitatea de a adresa întrebări în prealabil. Întrebările cele mai interesante vor fi selectate de lectorii prezenți, care vor oferi răspuns acestora în cadrul conferinței. Data-limită până la care puteți trimite întrebările dumneavoastră este 1 martie 2018 la adresa de e-mail conferintele@universuljuridic.ro.

ÎNSCRIERI
Taxa de participare este de 250** de lei și include:
– Mapa evenimentului și diploma de participare;
– Un exemplar al Revistei Legal Point nr. 2/2017;
– Un exemplar al cartii “Codul penal și Codul de procedură penală”;
– 3 luni de acces gratuit la portalul www.universuljuridic.ro;
– Pauzele de cafea.

EARLY BOOKING
Pentru înscrierile până la 5 februarie se oferă GRATUIT accesul la înregistrarea conferinței. După această dată participanții pot opta pentru accesul la filmare la prețul special de 79 de lei (ofertă valabilă doar pentru participanții la conferință).

REDUCERI*
– Pentru 2 participanți din cadrul aceleiași firme se oferă o reducere de 10% din prețul pachetului ales, taxa devenind 225 lei/pers.
– Pentru 3 sau mai mulți participanți din cadrul aceleiași firme se oferă o reducere de 15% din prețul pachetului ales, taxa devenind 212,5 lei/pers.
– Pentru stagiarii profesiilor juridice reducerea este de 100 de lei, taxa devenind 150 de lei.

*Reducerile nu se cumulează.
**Toate prețurile conțin TVA.

IMPORTANT
Înscrierile se pot face până la data de 15 martie și vor fi confirmate doar după primirea dovezii de plată. În cazul netrimiterii dovezii de plată, accesul în sala de conferință va fi restricționat.

Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor până cel târziu 1 martie 2018. Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

:: Formular de înregistrare


* pentru detalii suplimentare ne puteți contacta prin mail la conferintele@universuljuridic.ro sau ne puteţi apela numărul de telefon 0733.674.555

Conferința de Executare Silită / 23-24 martie 2018, Sibiu

$
0
0

Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești organizează

Conferința de Executare Silită

Sibiu, Hotel Ramada

23-24 martie 2018

Conferința are ca tematică aspecte legate de procedura de executare silită, cât și de gestionare eficientă a veniturilor Birourilor Executorilor Judecătorești, în contextul modificării Codului fiscal.

Sunt invitați să participe toți executorii judecătorești, membri ai Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești.

Informații suplimentare cu privire la organizarea/programul conferinței vor fi comunicate în timp util.

Echilibrul Contractual / 10 februarie 2018, București

$
0
0

Baroul București, în derularea programului de pregătire profesională continuă pe care îl pune la dispoziție gratuit avocaților, organizează cursul

Echilibrul Contractual

București, Baroul București, Sala de Festivități “Avocat Flavius Teodosiu”, etaj VI

10 februarie 2018, 10:00-12:00

Acreditare INPPA: 5 ore de formare profesională

Lector
Avocat prof. univ. dr. GHEORGHE PIPEREA

Înscrierea la curs se realizează prin intermediul aplicației on line de pe site-ul Baroului București, în limita locurilor disponibile.

Aspecte privind prezumția de nevinovăție și dreptul de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale prin raportare la transpunerea Directivei (UE) nr. 2016/343 a Parlamentului European și a Consiliului UE din 09.03.2016, dezbătute în cadrul comisiei speciale comune a camerei deputaților și senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justitiei / 12 februarie 2018, București

$
0
0

Baroul București, în derularea programului de pregătire profesională continuă pe care îl pune la dispoziție gratuit avocaților, organizează cursul

Aspecte privind prezumția de nevinovăție și dreptul de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale prin raportare la transpunerea Directivei (UE) nr. 2016/343 a Parlamentului European și a Consiliului UE din 09.03.2016, dezbătute în cadrul comisiei speciale comune a camerei deputaților și senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justitiei

București, Baroul București, Sala de Festivități “Avocat Flavius Teodosiu”, etaj VI

12 februarie 2018, 15:00-17:00

Acreditare INPPA: 5 ore de formare profesională

Lector
consilier avocat ION ILIE-IORDĂCHESCU

Înscrierea la curs se realizează prin intermediul aplicației on line de pe site-ul Baroului București, în limita locurilor disponibile.

Inexécution et justifications – le pouvoir d’expression actuelle du droit continental / 1-2 martie 2018, București

$
0
0

Facultatea de Drept a Universității din București, Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene și Grupul Român al Asociației Henri Capitant a Prietenilor Culturii Juridice Franceze organizează colocviul internațional

Inexécution et justifications – le pouvoir d’expression actuelle du droit continental

București

1-2 martie 2018

La eveniment vor participa 30 de participanți din 10 state și 20 de universități, care vor susține prezentări legate în special de neexecutarea obligațiilor civile și justificările invocate pentru asemenea neexecutări, concentrându-se pe identificarea aspectelor ce aparțin în mod tradițional dreptului continental (romano-germanic) și modalitatea în care acestea au fost păstrate în codurile diferitelor state, astfel cum au modificate la sfârșitul secolului al XX-lea și începutul secolului al XXI-lea.

În cadrul manifestării, va avea loc și ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa pentru Domnul Michel Grimaldi, Profesor la Facultatea de Drept a Universității Paris II – Panthéon Assas.

De asemenea, va fi lansată traducerea în limba română a lucrării Les codifications, scrisă de Domnul Rémy Cabrillac, Profesor la Universitatea din Montpellier. Opera astfel tradusă va fi publicată la editura Universul Juridic.

Programul complet al manifestării poate fi consultat în documentul anexat.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Viewing all 2652 articles
Browse latest View live